• Безбедни деца во сообраќајот- за безбедна и сигурна иднина

  23. септември 2019
  Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата во соработка со МВР и iutecredit продолжува со реализација на кампањата - "Безбедни деца во сообраќајот- за безбедна и сигурна иднина". Едукативната акција се организираше во ООУ"Димитар Миладинов" - Општина Центар со учениците од второ одделение.
 • „Животот е полн со бои само кога е безбеден“

  2. ноември 2018
  „Животот е полн со бои само кога е безбеден“ е резултат на соработка меѓу Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата и компанијата „ЛУКОИЛ Македонија“.
 • „Едукативен Автобус”

  2. ноември 2018
  Проектот наменет за едукација на деца од основните училишта за основните сообраќајни правила и прописи преку практични и реални примери насловен како „Едукативен автобус”.
 • „Секој ден да е безбеден“

  2. ноември 2018
  Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со кампањата за заштита на децата во сообраќајот, насловена „Секој ден да е безбеден“, уште еднаш ја потенцира највисоката општествена цел и врвниот општествен приоритет на поединците и на надлежните институции-безбедноста на децата.